Compass Box Hedonism The Muse online for saleOp de Internationale Vrouwendag zijn  is Compass Box trots de Hedonism The Muse te kunnen aakondigen. Hiermee viert Compass Box het feit dat het team van Compass Box nu voor het grootste deel uit vrouwen bestaat :)

Deze speciale gelimiteerde release van Compass Box heeft alle smaakkenmerken van de klassieke Hedonisme, met een nog grotere diepte en intensiteit.


Geïnspireerd door de vrouw op het label van hun allereerste botteling, zal Hedonisme altijd speciaal voor hun zijn als de whisky, omdat deze whisky de eerste was die het bedrijf heeft gelanceerd en zo gaan ze nu terug naar waar het allemaal begon.

Toen ze onlangs een vat met uitzonderlijk oude graanwhisky ontdekten in het spectrum van de smaken van een Hedonism-whisky, voelden ze zich genoodzaakt om opnieuw naar dit concept terug te keren .....


Hedonism, The Muse combineert dit enkele vat met andere zeldzame en opmerkelijke graanwhisky's van verschillende leeftijden om zo een whisky te creëren die alle smaakkenmerken van het klassieke hedonisme heeft, met een nog grotere diepte en intensiteit.....

Voor degene die de allereerste release hebben gemist en nooit hebben mogen proeven is dit de kans......

Aroma's en smaken die doen denken aan vanille, marsepein en honing. Vol in de mond, rond en met een zeer zoete indruk. Zeer lange afdronk die de vanille en marsepein weerkaatst.

Nu alvast online beschikbaar de Compass Box Hedonism The Muse, slechts 3060 flessen wereldwijd en 120 voor Nederland.Wacht niet te lang, op = op, levering vanaf eind maart 2018.


Compass Box Hedonism The Museonline for sale 1Rare, Old Scotch Grain Whisky
Hedonisme is ongebruikelijk in de Scotch whisky-wereld: een blended grain Scotch whisky.
Het is zeer zeldzaam om 100% graanwhisky-bottelingen te zien in Schotland. 100 jaar terug, kwamen de whiskey-merken van granen vaker voor, maar ze werden ingehaald
in populariteit door de grote merken blended Scotch, die zowel grain whisky als malt whisky bevatten.

Tegenwoordig wordt de meeste Scotch grain whisky gemengd 
in de grote merknamen, meestal op jonge leeftijd. Voor Hedonisme zoeken we naar oude vaten Schotse graanwhisky. En we produceren slechts één keer per jaar hedonisme, wanneer we het geluk hebben om vaten met het juiste smaakprofiel te vinden.

Rijk, lief, aanlokkelijk

Wanneer goede Schotse graanwhisky in Amerikaanse eikenhouten vaten van goede kwaliteit wordt gerijpt, kunnen de resultaten verbluffend zijn: een rijke, zoete, aantrekkelijke whisky, die doet denken aan vanille, banketbakkersroom en kokosnoot. Je vindt al deze dingen in onze Hedonisme bottelingen. Wij zijn van mening dat die geweldige mooie Schotse graanwhisky,  de weinig bekende schat van de Scotch whisky-industrie is!

De Signature Range van Compass Box
Hedonism maakt deel uit van de Signature range van Compass Box. De vijf Scotch-whisky's in dit assortiment bestrijken het hele spectrum van Scotch whisky-stijlen, van het delicate, zoete karakter van Asyla tot de subtiele vanille, kruidnagel en fruitige kenmerken van Oak Cross, de rijke en kruidige tonen van The Spice Tree, de turfrook karakter van The Peat Monster en de elegante smaken van vanillecrème, toffee en kokosnoot in hedonisme.

Elke whisky is gemaakt van vaten van de hoogste kwaliteit, om meer complexiteit te creëren. De whisky's worden volgens de recepten gecombineerd en teruggebracht naar vaten om vervolgens nog eens  24 maanden te rijpen alvorens ze gebotteld worden. 
Stappen zoals deze verhogen de complexiteit, smaakintegratie en een zacht mondgevoel.


Extra steps, but we think they’re worth it.
John Glaser, Whiskymaker Compass Box

Compass Box Hedonism The Muse online for sale 3